Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g spelt grains
- 250 g white spelt flour, plus extra to dust
- 2 ¼ tsp dried instant yeast
- 2 tsp sea salt
- 375 g water
- 1 beetroot, peeled and cut into quarters (approx. 100 g)
- ice cubes (approx. 10)
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 681.2 kJ / 162.2 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 27.9 g
- Tłuszcz
- 1.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 378.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Custard
10 min
Slow cooked beef with wasabi mash (Louise Keats)
29hod. 45min
Sago plum pudding
28 godz. 15 min
Chicken corn chowder with broccoli terrines
1j 25 menit
Duck confit with lentil & orange salad
15sa 40 dk
Gluten free almond sweet shortcrust pastry
35 Min
Hoi sin sauce
15min
Gluten free sticky date puddings
1 godz. 5 min
Gluten free lemon tart
2 godz. 25 min
Cheat's sourdough
74h
Char siu bao pork buns
6h 35min
Lemon meringue tarts
25 Std. 30 Min