
Urządzenia i Akcesoria
荷葉糯米雞
Przygotowanie 2 godz.
Czas całkowity 3 godz. 50 min
8 人份
Składniki
-
帶皮雞腿肉 切大塊200 克
-
素蠔油1 大匙
-
鹽¼ 茶匙
-
糖1 ½ 茶匙
-
太白粉15 克
-
水 (含料理和蒸煮用)1160 克
-
黑麻油10 克
-
乾香菇 洗淨泡水,切丁15 克
-
蝦米 洗淨泡水,瀝乾20 克
-
廣式臘腸 (約100克),切片1 條
-
白胡椒粉¼ 茶匙
-
長糯米 洗淨,泡水1小時後瀝乾320 克
-
醬油1 茶匙
-
荷葉 洗淨,泡水2小時2 張
-
鹹蛋黃 對半切4 顆
Wartości odżywcze na 1 人份
Kalorie
320 kcal /
1340 kJ
Białko
14.1 g
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
34.2 g
Błonnik
1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

超人氣港式點心
11 Przepisów
Tajwan
Tajwan