Wersje kompatybilne
Magret de canard en papillote, sauce à l'orange
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 magrets de canard avec la peau (environ 350 g chacun)
- 3 gousses d'ail
- 15 g de gingembre frais
- 4 oranges à jus, pelées à vif
- 3 c. à soupe de miel
- 50 g de sauce de soja douce
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- ½ c. à café de fleur de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 200 g d'eau
- 4 c. à soupe de graines de sésame
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2109 kJ / 503 kcal
- Białko
- 49 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Le saumon sauvage au vinaigre de framboise
45 min
Sauté de porc à l'orange
1h
Magret de canard aux framboises
40 min
Filet mignon patate douce et mangue
50min
Magret de canard à la myrtille
1h 10min
Lapin à la citronnelle en papillote
1h 10min
Cailles farcies au foie gras
55min
Bar en croûte de fruits secs
45 min
Canard aux amandes
40 min
Filet de veau aux mirabelles
50min
Magret de canard aux châtaignes, sauce aux airelles
55min
Magret de canard, sauce à l'orange et au gingembre, purée de pomme de terre et haricots verts
1h 10min