
Wersje kompatybilne
Magret de canard en papillote, sauce à l'orange
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 magrets de canard avec la peau (environ 350 g chacun)
- 3 gousses d'ail
- 15 g de gingembre frais
- 4 oranges à jus pelées à vif
- 3 c. à soupe de miel
- 50 g de sauce de soja douce
- 1 - 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- ½ c. à café de fleur de sel à ajuster en fonction des goûts
- 200 g d'eau
- 4 c. à soupe de graines de sésame
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 503 kcal / 2109 kJ
- Białko
- 49 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Węglowodany
- 26 g
- Błonnik
- 4 g