Magret de canard en papillote, sauce à l'orange

Magret de canard en papillote, sauce à l'orange

4.5 65 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
4 portions

Składniki

  • 2 magrets de canard avec la peau (environ 350 g chacun)
  • 3 gousses d'ail
  • 15 g gingembres frais
  • 4 oranges à jus pelées à vif
  • 3 c. à soupe de miel
  • 50 g de sauce de soja douce
  • 1 - 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • ½ c. à café de fleur de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 200 g d'eau
  • 4 c. à soupe de graines de sésame

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 49 g
Kalorie 2109 kJ / 503 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 26 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...