Riz espagnol aux fruits de mer

Riz espagnol aux fruits de mer

2.4 122 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • 2 gousses d'ail pelées et coupées en deux
  • 2 c. à soupe d'huile d'olive
  • 80 g de poivron rouge en conserve
  • 1 morceau de zeste de citron non traité (lamelle de de 6 cm)
  • 600 g d'eau
  • 1 c. à soupe d'épices à paëlla
  • 220 g de riz spécial paëlla, type bomba
  • 400 g de cocktail de fruits de mer surgelé (non décongelé)
  • 1 filet d'huile d'olive
  • poivre moulu
  • persil frais

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 498.5 mg
Białko 13.7 g
Kalorie 1738.1 kJ / 415.4 kcal
Tłuszcz 14.4 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 56.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...