Panzerotti à la romaine

Panzerotti à la romaine

4.0 35 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
10 portions

Składniki

La pâte
  • 320 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 40 g de beurre doux coupé en morceaux
  • 150 g d'eau
  • 1 c. à café de sel
La farce
  • 100 g de jambon blanc coupé en tranches
  • 200 g de mozzarella bien égouttée et coupée en morceaux (2 cm)
    200 g de fromage scamorza, coupé en morceaux (2 cm)
  • 1 jaune d'œuf
  • 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 pincée de poivre noir moulu à ajuster en fonction des goûts
La finition
  • 1 blanc d'œuf légèrement battu
  • huile de friture

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 7 g
Kalorie 1515 kJ / 362 kcal
Tłuszcz 27 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 25 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...