Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 320 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 40 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 150 g d'eau
- 1 c. à café de sel
La farce
- 100 g de jambon blanc, coupé en tranches
- 200 g de mozzarella, bien égouttée et coupée en morceaux (2 cm)
- 1 jaune d'œuf
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre noir moulu, à ajuster en fonction des goûts
La finition
- 1 blanc d'œuf, légèrement battu
- huile de friture
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1515 kJ / 362 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calzone
2 Std. 50 Min
Pain hérisson scamorza, basilic et coppa
2h 10min
Arancinis
3 Std.
Bagels pizza
2 Std. 50 Min
Focaccia aux olives
2h
Focaccia à la crescenza
1h 45min
Panzerotti à la ricotta et à la saucisse
2h
Panzerotti aux poivrons
1h 45min
Focaccia à la pomme de terre
2 Std. 50 Min
Cannellonis à la ricotta
55 min
Pain farci à la mozzarella
45min
Gnocchis
45min