
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 320 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
- 40 g de beurre doux coupé en morceaux
- 150 g d'eau
- 1 c. à café de sel
La farce
- 100 g de jambon blanc coupé en tranches
-
200
g de mozzarella bien égouttée et coupée en morceaux (2 cm)
lub 200 g de fromage scamorza coupé en morceaux (2 cm) - 1 jaune d'œuf
- 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre noir moulu à ajuster en fonction des goûts
La finition
- 1 blanc d'œuf légèrement battu
- huile de friture
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 362 kcal / 1515 kJ
- Białko
- 7 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Węglowodany
- 25 g
- Błonnik
- 1 g