![Panzerotti à la romaine Panzerotti à la romaine](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/85562.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 320 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 40 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 150 g d'eau
- 1 c. à café de sel
La farce
- 100 g de jambon blanc, coupé en tranches
- 200 g de mozzarella, bien égouttée et coupée en morceaux (2 cm)
- 1 jaune d'œuf
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre noir moulu, à ajuster en fonction des goûts
La finition
- 1 blanc d'œuf, légèrement battu
- huile de friture
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1515 kJ / 362 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ravioli maison
2 godz. 15 min
Panzerotti aux poivrons
1 Std. 45 Min
Galettes de pommes de terre
45 Min
Calzone au jambon et à la courgette
1 Std. 45 Min
Arancinis
3h
Ravioli, on est lundi !
2 Std. 30 Min
Pizza roulée aux champignons et aux poivrons
2 godz. 15 min
Panzerotti à la ricotta et à la saucisse
2 Std.
Focaccia à la crescenza
1 Std. 45 Min
Röstis de pomme de terre aux échalotes
55 Min
Gnocchis
45 Min
Focaccia des Pouilles
1 godz. 10 min