Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tartufi al cioccolato fondente e panettone
- 300 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 25 g di liquore all'arancia
- 100 - 150 g di panettone sbriciolato
- 35 g di burro a pezzi
Terminare la preparazione
- cocco disidratato grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 322 kJ / 77 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 4.6 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
Alternatywne przepisy
Copertura di cioccolato all'olio
15min
Bignè menta e cioccolato
4h
Semifreddo pesche e albicocche
3 godz. 35 min
Tartufi con cuore al cocco
6 godz. 50 min
Tartufi rum e cannella
4h 30 min
Pasta sablé al cacao
1h 10min
Tartufini ricotta e cacao
45min
Millefoglie al cioccolato con coulis ai lamponi (per 2 persone)
45min
Tartufi al cioccolato fondente
6 Std. 40 Min
Zuccotto
7 Std. 10 Min
Bignè al cioccolato
3h
Tartufi al cioccolato
2 Std. 45 Min