Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tartufi al cioccolato fondente e panettone
- 300 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 25 g di liquore all'arancia
- 100 - 150 g di panettone sbriciolato
- 35 g di burro a pezzi
Terminare la preparazione
- cocco disidratato grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 322 kJ / 77 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 4.6 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
Alternatywne przepisy
Crostata al caramello e vaniglia
3h
Sbriciolata al cacao con crema al latte
1 Std.
Ciambelle salate
30 min
Mousse al pistacchio
1h 30 min
Tartellette al pistacchio, ricotta e mirtilli
2h 30 min
Bon bon ripieni di gianduia
1h 30 min
Pan di Spagna salato pomodori, crudo e mozzarella
3h 30min
Torta al cioccolato bianco e crema al whisky
9 Std.
Sbriciolata con crema alla ricotta e arancia
1 Std.
Glassa al cioccolato
20 Min
Sbriciolata alle mandorle e crema al limone
55 Min
Sbriciolata alla ricotta e cioccolato (senza glutine)
1 Std.