Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dentes de alho
- 80 g cebola
- 5 g gengibre fresco
- 1 c. chá de caril
- 25 g azeite
- 300 g abóbora cortada em pedaços
- 400 g cenoura cortada em pedaços
- 600 g água
- 1 c. chá de sal
- 150 g leite de coco
- 1 c. chá de folhas de tomilho
- Croutons q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 160 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de cenoura, feijão-branco e caril
45 min
Creme de batata-doce e leite de coco
45 min
Creme de canónigos
25min
Creme de alho-francês com sementes de abóbora
35min
Sopa marroquina de cenoura
40min
Creme de batata-doce
40min
Creme de abóbora assada com sementes torradas
1u. 20min
Creme de abóbora e hortelã
40min
Creme de couve-flor, caril e leite de coco
50min
Creme de brócolos e queijo camembert
45 min
Creme de couve-flor
45 min
Creme de abóbora e tomate
35min