Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cous cous
- 250 g di cous cous
- 250 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di olio extravergine di oliva
Calamari
- 300 g di cipolla in quarti
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 1000 g di calamari interi piccoli, puliti
- 70 g di vino Porto
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1591 kJ / 381 kcal
- Białko
- 29.14 g
- Węglowodany
- 34.86 g
- Tłuszcz
- 13.84 g
- Błonnik
- 2.98 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trancio di tonno con cremosa di cipolle
40min
Involtini di tonno con insalata di patate
55min
Pizza Gourmet al nero di seppia moscardini e seppioline
3j 20 menit
Cous cous delle Lipari ai frutti di mare e capperi
1h
Cous cous di pesce alla trapanese
3 Std. 30 Min
Curry di pesce alla cingalese (Ambul thiyal)
1h
Cocktail Pisco sour
10min
Ratatouille di totani e melanzane su cous cous
1h
Zuppa del pescatore
50min
Insalata di mare con orzo perlato
1 Std. 35 Min
Seppie in zimino
40min
Risotto al nero di seppia
35min