Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa de jitomate cruda
- 230 g de jitomate
- 25 g de cebolla
- chile serrano, al gusto
- 5 g de cilantro
- ¼ cdita de sal fina
Tacos de papa
- 1000 g de agua
- 570 g de papas, peladas y cortadas en trozos (3 pzas. aprox.)
- 1 cdita de sal fina
- 40 g de aceite de oliva
- 14 tortillas de maíz
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 523.5 kJ / 124.6 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 21.5 g
- Tłuszcz
- 3.5 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tradicional sopa de fideo
35min
Calabacitas con elote y cilantro
20min
Sopecitos de nopal y pollo
1 Std. 10 Min
Tortitas de papa
1h
Tostadas de picadillo
1 Std. 10 Min
Yakimeshi vegetariano
35min
Pasta al poblano
35min
Papas con chorizo
40min
Tlacoyos de pueblo rellenos de requesón
40min
Taquitos dorados de papa y chorizo vegetariano
55min
Rajas con queso
25min
Enfrijoladas
30min