![Espárragos blancos frescos gratinados Espárragos blancos frescos gratinados](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/44DC2EDC-8DB3-4291-9534-8CA491D544BF/Derivates/B27A8A9A-1B5A-49B2-84B7-25D5B5BDD354.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 espárragos blancos frescos
- 1000 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- 1 cucharadita de azúcar
- 60 g de cebolleta cortada en rodajas
- 50 g de jamón curado en dados
- 20 g de aceite de oliva virgen extra
- 20 g de mantequilla
- 20 g de harina
- 1 pellizco de nuez moscada molida
- 300 g de leche
- 4 lonchas de jamón de York cortadas por la mitad
- 2 cucharadas de queso parmesano rallado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1008 kJ / 241 kcal
- Białko
- 14.9 g
- Węglowodany
- 10.2 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Espárragos blancos frescos con gazpacho de guisantes
40min
Patatas rellenas con níscalos
1u. 25min
Puerros con langostinos en salsa de verde de cebolleta
1h 30min
Coliflor con bechamel
55 Min
Coles de Bruselas al Pedro Ximénez
30min
Puerros en vinagreta
30min
Espárragos blancos frescos guisados con huevos de codorniz
40min
Espárragos blancos frescos con patatas y salsa holandesa
1h
Borrajas con gambas
40min
Coles de Bruselas a la mostaza
20min
Cardo con almendras
20min
Pimientos de piquillo con ajos
15min