Torta soffice all'arancia

Torta soffice all'arancia

3.8 42 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 fette

Składniki

Pan di Spagna
  • arancia (da circa 200 g), preferibilmente biologica
    1
  • uova
    4
  • di sale
    ¼ di cucchiaino
  • di zucchero
    40 g
  • di farina tipo 00
    30 g
  • di amido di mais (maizena)
    20 g
  • di lievito in polvere per dolci
    5 g
  • di estratto di vaniglia naturale
    1 cucchiaino
  • di olio di semi di girasole
    25 g
Curd all'arancia
  • uovo
    1
  • di burro a pezzi
    50 g
  • di zucchero
    40 g
Terminare la preparazione
  • di zucchero a velo (opzionale)
    1 cucchiaio

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 186.5 kcal / 780.4 kJ
Białko 4.3 g
Tłuszcz 10.9 g
Węglowodany 18.3 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Sód 161.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...