Torta soffice all'arancia

Torta soffice all'arancia

3.8 49 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 fette

Składniki

Pan di Spagna
  • 1 arancia (da circa 200 g), preferibilmente biologica
  • 4 uova
  • ¼ di cucchiaino di sale
  • 40 g zucchero
  • 30 g di farina tipo 00
  • 20 g di amido di mais (maizena)
  • 5 g di lievito in polvere per dolci
  • 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • 25 g olio di semi di girasole
Curd all'arancia
  • 1 uovo
  • 50 g di burro a pezzi
  • 40 g zucchero
Terminare la preparazione
  • 1 cucchiaio zucchero a velo (opzionale)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 161.3 mg
Białko 4.3 g
Kalorie 780.4 kJ / 186.5 kcal
Tłuszcz 10.9 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Węglowodany 18.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...