Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 30 g leite
- ½ c. chá de sal
- 10 g vinagre
- 150 g farinha tipo 65
- 80 g farinha integral
- 120 g manteiga semicongelada cortada em cubos pequenos
Recheio
- 150 g queijo-creme
- ½ dente de alho
- 50 g iogurte grego
- 5 pés de tomilho-limão, só as folhas , mais q.b. p/ guarnecer
- 10 figos cortados em quartos (450 g aprox.)
- 1 fio de vinagre balsâmico
- Rúcula q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1294 kJ / 310 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Molho holandês
10 Min
Naked cake
1 Std. 30 Min
Tarte Tatin de pera
1 Std. 30 Min
Pudim abade de Priscos
2 Std. 15 Min
Crumble de amora e maçã
20 Min
Coelho com ameixas e sultanas
3 godz. 50 min
Manteiga de abóbora e especiarias
25 Min
Sopa miso
40 Min
Ameixas e alperces grelhados com crumble e gelado de lima
6h 40 min
Mostarda de vinho tinto
12 Std.
Bolo de tâmaras com natas
1h
Millet
45min