Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Queijo quark
- 2000 g leite gordo
- 150 g sumo de limão (3 unid. aprox.)
- 1 c. chá de sal
Pão de soro
- Farinha q.b. p/ polvilhar
- 300 g farinha tipo 55
- 220 g farinha integral
- 50 g farinha de centeio
- 20 g açúcar amarelo
- 30 g manteiga à temperatura ambiente
- 1 ovo
- 1 c. chá de bicarbonato de sódio
- 1 c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 360 kJ / 89 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Queijo fresco e requeijão
48h
Queijo fresco
48h
Queijo fresco e pão de cereais
48h
Queijo fresco TM6
15h 20min
Substituto caseiro de sal
35min
Pão da terra
1h 35min
Iogurte natural
12 Std.
Iogurte natural na Varoma
12 Std.
Queijo com ervas
50 Min
Queijo quark com dica para queijo-creme
15h 20min
Queijo
50 Min
O 1º queijo fresco
45min