Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Queijo quark
- 2000 g leite gordo
- 150 g sumo de limão (3 unid. aprox.)
- 1 c. chá de sal
Pão de soro
- Farinha q.b. p/ polvilhar
- 300 g farinha tipo 55
- 220 g farinha integral
- 50 g farinha de centeio
- 20 g açúcar amarelo
- 30 g manteiga à temperatura ambiente
- 1 ovo
- 1 c. chá de bicarbonato de sódio
- 1 c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 360 kJ / 89 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Queijo fresco e requeijão
48h
Massa-mãe de trigo e maçã
72 Std. 20 Min
Iogurte tipo skyr
12h
Queijo
50 min
Iogurte natural
12h
Queijo quark com dica para queijo-creme
15 Std. 20 Min
Granola de frutos secos com laranja
1h 15min
Queijo fresco e pão de cereais
48h
Queijo fresco TM6
15 Std. 20 Min
O 1º queijo fresco
45 min
Queijo fresco
48h
Manteiga
10min