Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pizzateig
- 250 g Wasser
- 20 g frische Germ
- 10 g Honig
- 420 g Pizzamehl Type 00 (siehe Tipp)
- 1 ½ TL Salz
- 20 g Olivenöl
- Olivenöl zum Einfetten
Füllung und Fertigstellung
- 350 g braune Champignons, geputzt
- 1 - 2 Knoblauchzehen
- 1 EL Olivenöl
- 1 Prise Salz
- 1 Prise schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
-
Kokosöl, zum Einfetten
lub Rapsöl - Pizzamehl Type 00, zum Bemehlen
- 100 g Tomatensauce
-
130
g Rohwurst, z. B. Salsiccia (siehe Variation)
lub 130 g Salami, in dünnen Scheiben - 1 TL Trüffelöl (siehe Variation) (opcjonalnie)
- 1 Kugel Mozzarella, frisch, zerpflückt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1971 kJ / 471 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 768 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Eierschöberl
1h
Buchteln mit Zwiebel-Speck-Fülle
2h
Deftige Ofenpalatschinken
30min
Käsestangerl
35 Min
Gefüllter Pizzabällchen-Käsekranz
2h 30 min
Käse-Hotdogs mit Sesam
1h 40min
Pizzastrudel aus Dinkeltopfenteig
1h 30min
Erdäpfelnidei (gebratene Schupfnudeln)
1h 15 min
Käse-Kürbiskern-Stangerl
1h 30min
Pikante Germknödel mit Käsefülle und Kürbiskernbutter
1h 25min
Pizza Prosciutto
35 Min
Brötchensonne
2h