Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge
-
175
g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
lub 175 g margarine, plus extra for greasing - 175 g golden caster sugar
- 3 large eggs
- 175 g self-raising flour
- 1 tsp baking powder
- 3 Tbsp instant coffee, dissolved in 2 Tbsp boiling water
- 60 g walnuts, chopped
Icing
- 200 g icing sugar
- 100 g unsalted butter, soft
- 1 Tbsp instant coffee, dissolved in 1 Tbsp boiling water
- 8 halved walnuts
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2092 kJ / 500 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 53.3 g
- Tłuszcz
- 29.5 g
Alternatywne przepisy
Sticky Jamaican Ginger Cake
25 Std.
Angela's Sticky Tea Bread
1h 30min
Simnel Cake
3h
Sticky Jamaican Ginger Cake
25 Std.
Rhubarb Crumble
55min
Bara Brith
10 godz.
Ginger Flapjacks
1h 30min
Farmhouse Fruit Cake
1 Std. 20 Min
Victoria sponge cake
1 Std. 20 Min
Pineapple Upside Down Cake with Custard
1h
Lemon Drizzle Cake
1h 30min
Victoria Sponge
1h 10min