![Weizenbier-Brot mit Koriander und Kümmel Weizenbier-Brot mit Koriander und Kümmel](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8BED1113-BB98-4843-A371-505E966EA723/Derivates/b724f4c0-ac44-4e88-8143-2552c78305f3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 TL Kümmelsamen
- 2 TL Korianderkörner
- 15 g Salz
- 500 g Weizenmehl Type 1050 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 250 g Roggenmehl Type 1150
- 1 Pck. Trockenhefe (7 g)
- 1 TL Honig, flüssig
- 20 g Apfelessig
- 1 Flasche helles Hefebier (0,5 l)
- Öl zum Einfetten
- 750 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 606 kJ / 145 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Helles Landbrot
51 Std.
Schweizer Bauernbrot
7 godz.
Tiroler Schinkenbrot
16h 15 min
Bierbrot
2 Std.
Roggen-Dinkel-Brot
8 godz.
Einfaches Mischbrot
3 Std. 40 Min
Bergisches Urbrot
17 Std.
Dunkles Landbrot
4h
Prötzeler Roggenbrot
1h 20min
Bauernbrot
2 Std. 20 Min
Gewürzbrot
16 Std. 30 Min
Roggen-Malzbier-Brot
2 Std. 20 Min