Weizenbier-Brot mit Koriander und Kümmel
TM5 TM31 TM6

Weizenbier-Brot mit Koriander und Kümmel

4.6 (89 ocen)

Składniki

  • 1 TL Kümmelsamen
  • 2 TL Korianderkörner
  • 15 g Salz
  • 500 g Weizenmehl Type 1050 und etwas mehr zum Bearbeiten
  • 250 g Roggenmehl Type 1150
  • 1 Pck. Trockenhefe (7 g)
  • 1 TL Honig, flüssig
  • 20 g Apfelessig
  • 1 Flasche helles Hefebier (0,5 l)
  • Öl zum Einfetten
  • 750 g Wasser

Wartości odżywcze
na 1 Scheibe
Kalorie
606 kJ / 145 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
27 g
Tłuszcz
1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy