Radicchio mit warmem Balsamicodressing und Ziegenkäsetalern
TM6 TM5 TM31

Radicchio mit warmem Balsamicodressing und Ziegenkäsetalern

4.8 (331 ocen)

Składniki

  • 1 Radicchio (ca. 150 g), in Stücken (2 cm)
  • 125 g Rucola, grob zerzupft
  • Olivenöl zum Beträufeln
  • ½ TL Salz und etwas mehr zum Würzen
  • 4 Scheiben Toastbrot, geviertelt
  • 1 Ziegenkäserolle (125 g), in 16 Scheiben
  • 50 g Walnusshälften
  • 35 g Balsamico, hell
  • 20 g Akazienhonig und etwas mehr zum Beträufeln
  • 20 g Orangenmarmelade
  • 2 Prisen Pfeffer
  • 1 TL Rohrzucker
  • 1 Birne, reif, in dünnen Spalten

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1379 kJ / 329 kcal
Białko
8 g
Węglowodany
33 g
Tłuszcz
18 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy