Tataki de atún

Tataki de atún

4.7 81 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 raciones

Składniki

  • 500 g de solomillo de atún fresco (calidad sushi, en un trozo, previamente congelado y descongelado)
  • 10 g de jengibre fresco
  • 50 g salsa de soja
  • 40 g de vinagre de arroz
  • 20 g de salsa de ostras
  • 10 g de aceite de sésamo tostado
  • 20 g zumo de limón recién exprimido
  • 2 pellizcos de ito togarashi
    2 pellizcos de pimienta molida
  • 1 cucharada de semillas de sésamo blanco
  • 1 cucharada de semillas de sésamo tostado
  • 1 cucharada de semillas de sésamo negro
  • 1 tomate
  • ½ aguacate en dados
  • ½ pepino sin semillas, en juliana

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 raciones

Białko 30.7 g
Kalorie 1160 kJ / 277 kcal
Tłuszcz 15.2 g
Błonnik 2.1 g
Węglowodany 4.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...