Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de solomillo de atún fresco (calidad sushi, en un trozo, previamente congelado y descongelado)
- 10 g de jengibre fresco
- 50 g de salsa de soja
- 40 g de vinagre de arroz
- 20 g de salsa de ostras
- 10 g de aceite de sésamo tostado
- 20 g de zumo de limón recién exprimido
-
2
pellizcos de ito togarashi
lub 2 pellizcos de pimienta molida - 1 cucharada de semillas de sésamo blanco
- 1 cucharada de semillas de sésamo tostado
- 1 cucharada de semillas de sésamo negro
- 1 tomate
- ½ aguacate en dados
- ½ pepino sin semillas, en juliana
- Wartości odżywcze
- na 1 raciones
- Kalorie
- 1160 kJ / 277 kcal
- Białko
- 30.7 g
- Węglowodany
- 4.5 g
- Tłuszcz
- 15.2 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Magret de pato con salsa de cerezas
45 min
Ceviche de bacalao
20 min
Tiradito de lubina nikkei
15min
Tiradito de lubina
15min
Vieiras a la plancha con mermelada de chile
25 min
Magret de pato con salsa de soja y mirin (HESTAN CUE)
30 min
Pad thai de langostinos
30 min
Ceviche de pulpo
10 min
Ceviche de dorada a los cítricos
1 Std. 10 Min
Tartar de atún, pepino y mayonesa de wasabi
30 min
Ceviche de corvina
2 godz. 40 min
Tartar thai de salmón
45 min