Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ½ - 2 tbsp red chilli powder, adjust to taste
- 50 g black soy powder
- ½ tsp ground turmeric
- 2 tbsp cold pressed sesame oil
- 1 tbsp 3-booster powder (see tip)
- 2 tsp minced fresh ginger, adjust to taste
- 1 ½ tsp rock salt
- 300 g firm bean curds (taukwa), cut in big chunks (3-5 cm)
- 80 g water
- 10 g molasses powder
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 941 kJ / 225 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 14 g
Alternatywne przepisy
Summer seafood soup
45min
Hot and sour soup
20 Min
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1h 45min
Chicken porridge with century egg
30min
Thai Style Fried Mee Hoon
30min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40min
Nyonya Fish Maw Soup
1 Std. 10 Min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35min
Curry chicken
1 Std.
Kaya (coconut jam)
1 Std. 10 Min
Sambal Petai Prawns
20 Min
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30min