Rote-Bete-Rotkohl-Suppe
TM6 TM5

Rote-Bete-Rotkohl-Suppe

4.0 (42 oceny)

Składniki

  • 40 g frischer Meerrettich, in Stücken (1 cm)
  • 125 g Forellenfilet, geräuchert
  • 200 g Ricotta
  • 20 g Zitronensaft
  • ¾ TL Salz
  • 8 Prisen Pfeffer
  • 1 rote Zwiebel, halbiert
  • 300 g Rote Bete, in Würfeln (2 cm)
  • 250 g Rotkohl, in Stücken (3 cm)
  • 25 g Butter, weich
  • 800 g Wasser
  • 2 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe
    lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • 40 g Johannisbeer-Gelee
  • 1 Shiso-Kresse-Beet
    lub 1 Kresse-Beet

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1092 kJ / 261 kcal
Białko
14 g
Węglowodany
19 g
Tłuszcz
12 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy