Mousse allo yogurt greco e lamponi

Mousse allo yogurt greco e lamponi

4.6 17 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
8 porzioni

Składniki

  • 5 g di gelatina in fogli a strisce
  • 25 g di acqua
Meringa
  • 90 g di zucchero
  • 25 g di acqua
  • 45 g di albumi
  • 3 - 4 gocce di succo di limone
Crema yogurt
  • 250 g di yogurt bianco
Panna montata
  • 250 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
Terminare la preparazione
  • di lamponi freschi, a piacere

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 3.6 g
Kalorie 845 kJ / 202 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 2.3 g
Węglowodany 15.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...