Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de mantequilla a temperatura ambiente para engrasar
- 120 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 40 g de agua
- ½ cucharadita de vainilla líquida
- 4 yemas de huevo
- 5 claras de huevo (180 g)
- 50 g de azúcar (y algo más para espolvorear)
- 1 pellizco de sal
- cacao puro en polvo para espolvorear (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1030 kJ / 247 kcal
- Białko
- 7.19 g
- Węglowodany
- 25.15 g
- Tłuszcz
- 13.02 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema catalana de chocolate
40min
Crema de chocolate y café con helado de vainilla
4 Std. 20 Min
Bavaroises de chocolate con menta
2h 15min
Bavaroise de chocolate con salsa de toffee al café
4 Std. 50 Min
Volcán de chocolate
15min
Buñuelos rellenos de chocolate
5h
Crêpes de chocolate con compota de frambuesas y manzana
1h 30min
Barritas de chocolate y caramelo
4h 30min
Chocolate whoopie pies con crema de avellana
40min
Volcán de chocolate relleno de chocolate blanco
20min
Tarta brow-kies (brownie-cookies)
1h 5 min
Tarta de chocolate
40min