Urządzenia i Akcesoria
Nasi tomato (tomato rice)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions
Składniki
-
basmati rice250 g
-
water for soaking
-
garlic cloves3
-
eschalots30 g
-
brown onion cut into quarters100 g
-
piece fresh ginger peeled2 ½ cm
-
ghee60 g
-
tomato paste100 g
-
salt2 tsp
-
tomato cut into cubes (2 cm)300 g
-
cinnamon quill1
-
cardamom pods3
-
star anise1
-
whole cloves4
-
dried bay leaf1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 4 portions
Sód
5145.1 mg
Białko
24.7 g
Kalorie
6651.1 kJ /
1583.6 kcal
Tłuszcz
62.3 g
Błonnik
17.8 g
Tłuszcz nasycony
39.4 g
Węglowodany
221.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mee Goreng Mamak
15 Min
Char Kway Teow
15 Min
Masala Squid
25 Min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1 Std. 20 Min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1 Std. 15 Min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 Min
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20 Min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1 Std. 25 Min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1 Std.
Tom Yum Goong
30 Min
Nasi Lemak
45 Min
Teh tarik (pulled milk tea)
15 Min