Nasi tomato (tomato rice)

Nasi tomato (tomato rice)

4.4 50 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • basmati rice
    250 g
  • water plus extra for soaking
    500 g
  • garlic cloves
    3
  • eschalots
    30 g
  • brown onion cut into quarters
    100 g
  • piece fresh ginger peeled
    2 ½ cm
  • ghee
    60 g
  • tomato paste
    100 g
  • tomato cut into cubes (2 cm)
    300 g
  • salt
    2 tsp
  • cinnamon quill
    1
  • dried bay leaf
    1
  • whole cloves
    4
  • star anise
    1
  • cardamom pods
    3

Wartości odżywcze na 4 portions

Kalorie 1583.6 kcal / 6651.1 kJ
Białko 24.7 g
Tłuszcz 62.3 g
Węglowodany 221.7 g
Błonnik 17.8 g
Tłuszcz nasycony 39.4 g
Sód 5145.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...