Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g basmati rice
- 500 g water, plus extra for soaking
- 3 garlic cloves
- 30 g eschalots
- 100 g brown onion, cut into quarters
- 2 ½ cm piece fresh ginger, peeled
- 60 g ghee
- 100 g tomato paste
- 300 g tomato, cut into cubes (2 cm)
- 2 tsp salt
- 1 cinnamon quill
- 1 dried bay leaf
- 4 whole cloves
- 1 star anise
- 3 cardamom pods
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 6651.1 kJ / 1583.6 kcal
- Białko
- 24.7 g
- Węglowodany
- 221.7 g
- Tłuszcz
- 62.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 39.4 g
- Błonnik
- 17.8 g
- Sód
- 5145.1 mg
Alternatywne przepisy
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20 min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1 Std. 15 Min
Char Kway Teow
15min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1 Std. 20 Min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 min
Teh tarik (pulled milk tea)
15min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40 min
Nasi Lemak
45 min
Chilli Stuffed Fish
1h
Soto ayam (spiced chicken soup)
1h
Sambal kacang (peanut sauce)
35min
Pau Sambal (Malaysia Burger)
1h