Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g bulghur (see Tips)
- 400 g water
- 10 - 20 g oil
- salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1202.3 kJ / 286.3 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 44.1 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 376.3 mg
Alternatywne przepisy
White basmati rice
35 min
Cooking gnocchi or pasta
35 min
Family beans
25 Min
Tarator (tahini dip)
5 Min
Baba ghanoush
1h
Bulgur Wheat
35 min
Slow-cooked eggplant pasta sauce
5 Std. 40 Min
Burmese chickpea tofu with spicy dipping sauce
1 Std. 30 Min
Vegan parmesan shards
3 Std. 55 Min
Za'atar pesto
5 Min
Lentil puree (moujadarra)
1 Std. 25 Min
Lebanese-style hommus
13 Std. 15 Min