Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 chicken wings, halved at joint
- 20 g light soy sauce
- 10 g dark soy sauce
- 10 g oyster sauce
- 1 tsp salt
- 10 g lump sugar
- 20 g shallots, peeled
- 10 g garlic cloves, peeled
- 20 g honey
- 20 g Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1143 kJ / 273 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1h 50min
San bei ji (three cup chicken)
35min
Oil-free honey chicken wings
50min
Lemon Chicken
25min
Braised Yee Mee
30min
Salted Chicken
5 Std. 10 Min
Braised Chicken with Mushroom
1h 30min
Lu ji chi (braised chicken wings)
25min
Fast and easy stir fried mee hoon
20min
Ginger Sesame Oil Chicken
25min
Braised Chicken Wings With Mushrooms
1h
Chicken, Mushroom and Chinese Sausage Rice
45min