Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Blätterteig
- 150 g Butter, in kleinen Stücken (1-2 cm)
- 150 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 60 g Wasser, kalt
- 10 g Zucker
Apfelfüllung
- 300 g Apfelsaft
- 400 g Äpfel (ca. 3 Stück), halbiert, in dünnen Scheiben (ca. 1 mm)
- Zitronensaft zum Beträufeln
- Lebkuchengewürz zum Bestreuen
- Butter zum Einfetten
- 90 g Lemon Curd
- 200 g Marzipan-Rohmasse, in 6 Streifen (ca. 21 x 35 cm )
Würzguss und Fertigstellung
- 250 g Apfelsaft
- 1 Pck. Tortenguss, weiß
- 25 g Zucker
- 1 - 2 Prisen Zimt, nach Geschmack
- 1 - 2 Prisen Anis, nach Geschmack
- 40 g Mandeln, gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2648 kJ / 633 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 35 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Teigtaschen mit Paprika und Tomate
2h
Orangen-Möhren-Torte
2h
Birne-Helene-Germknödel
2h
Zitronen-Pfirsich-Charlotte
6 Std. 30 Min
Maracuja-Schmand-Torte
4h 45min
Pfirsich-Biskuitrolle
2 godz. 10 min
Charlotte Russe
3h
Nuss-Biskuit-Torte mit Himbeersahne
3h
Gâteau au chocolat mit Apfelkompott
2h 30min
Schoko-Biskuitrolle
14h
Schneebälle
3h 35min
Badische Apfeltorte
1h 40min