Urządzenia i Akcesoria
Erdbeer-Wackelpudding mit Holunder-Sabayon
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 8 godz. 30 min
8 Portionen
Składniki
Wackelpudding
-
Gelatine10 Blätter
-
Wasser zum Einweichen
-
Zucker80 g
-
Limettensaft20 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht30 g
-
Erdbeeren halbiert1000 g
Sabayon und Fertigstellung
-
Eigelb (Kl. M)3
-
75 g ApfelsaftWeißwein75 g
-
Holunderblütensirup75 g
-
Limettensaft20 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
4 g
Kalorie
716 kJ /
170 kcal
Tłuszcz
3 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 2/2018
47 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Joghurt-Beeren-Terrine
10 godz. 30 min
Grießflammeri
2 godz. 30 min
Mini-Baisers
3 godz. 40 min
Marzipanapfel mit Vanilleschaum
1 godz. 35 min
Beerenkaltschale mit Schneeklößchen
3 godz.
Holunderbeersuppe mit Grießklößchen
1 godz. 15 min
Birnencreme
3 godz. 30 min
Brombeer-Quark-Terrine
8 godz.
Quarkklöße im Melonensud
1 godz.
Warme Rhabarbersuppe mit Zimtklößchen
1 godz. 15 min
Malzbier-Karamell-Shake
30 min
Welfenspeise mit Trauben
2 godz. 30 min