Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Radieschencreme
- 400 g Radieschen, halbiert und etwas mehr zum Dekorieren
- 120 g Cheddar, in Stücken
- 600 g Frischkäse
- 20 g Zitronensaft
- 1 Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
Currycreme
- 100 g Frischkäse
- 200 g Saure Sahne
- 50 g Röstzwiebeln
- 1 TL Curry, mild
- ½ TL Salz
- ¼ TL getrocknete Chili-Flocken
Äußere Creme und Fertigstellung
- 200 g Frischkäse
- 200 g Joghurt, 3,5% Fett
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 16 Scheiben Sandwichtoast
- Schnittlauch zum Dekorieren
- Radieschen zum Dekorieren
- frische Kräuter, gemischt, zum Dekorieren
- Möhre zum Dekorieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 661 kJ / 158 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flammkuchendip
10 Min
Sachsenbrötchen
1 Std. 10 Min
Obatzter mit Frühlingszwiebeln
5 Min
Oster-Brot-Torte
1 Std.
Bärlauch-Hollandaise
15 Min
Blumenkohl im Haselnussmantel
45min
Sandwich-Frischkäse-Kuchen
3 godz. 40 min
Bärlauchbutter
10 Min
Bärlauch-Aioli
10 Min
Speckfalten
2 Std. 20 Min
Gefüllte russische Eier
50min
Radieschen-Dip
10 Min