Irish-Scones mit Whisky-Cream

Irish-Scones mit Whisky-Cream

3.8 5 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 45 min
12 Stück

Składniki

  • Schlagobers
    200 g
  • Espresso, aufgebrüht
    30 g
  • Eier
    2
  • Vanillezucker
    1 TL
  • Whisky
    50 g
  • Weizenmehl, glatt
    120 g
  • Weizen-Vollkornmehl
    100 g
  • Vollrohrzucker
    35 g
  • Schokolade-Mokkabohnen (siehe Variante)
    120 g
  • Backpulver
    2 TL
  • Salz und etwas mehr
    ½ TL
  • Milch
    60 g
  • Frischkäse
    240 g
  • Butter in Stücken
    115 g
  • Staubzucker
    20 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 341 kcal / 1429 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 23 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...