Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- burro q.b.
- 250 g di farina tipo 00 + q.b.
- 250 g di zucchero
- 6 uova medie
- 250 g di farina tipo 00
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 1 pizzico di sale
Ripieno
- 100 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 150 g di torrone a pezzi
- 80 g croccante a pezzi
- 150 g di zucchero
- 200 g di burro morbido a pezzi
- 6 tuorli
Terminare la preparazione
- 60 g di liquore all'amaretto
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2376 kJ / 568 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 66.9 g
- Tłuszcz
- 27.7 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chiacchiere
1小时 35 分钟
Pasta choux
2 Std.
Pan di Spagna
1 Std. 50 Min
Babà napoletano
3hod.
Calzoncelli melfitani
1hod. 40min
Babà alle rose (di Luca Montersino)
3hod.
Pastiera
15 godz.
Cavatelli
1 Std. 30 Min
Cartucce napoletane
1 Std. 30 Min
Paris Brest
3h 30min
Zeppole di San Giuseppe
1 Std. 50 Min
Torta Babà napoletana
8 godz.