Sbriciolata di mandorle, ricotta e amaretti

Sbriciolata di mandorle, ricotta e amaretti

4.7 130 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
8 fette

Składniki

Crema di mandorle e amaretti
  • di mandorle pelate
    50 g
  • di amaretti a pezzi
    150 g
  • di zucchero
    40 g
  • di ricotta vaccina fresca, scolata dal siero
    250 g
  • di latte
    30 g
  • uovo
    1
Sbriciolata
  • di farina tipo 00
    300 g
  • di zucchero
    100 g
  • di burro freddo a pezzi
    150 g
  • uovo
    1
  • di lievito in polvere per dolci
    5 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di zucchero a velo
    1 cucchiaio

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 532.6 kcal / 2228.5 kJ
Białko 13.2 g
Tłuszcz 27.2 g
Węglowodany 62.8 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 12.7 g
Sód 173.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...