Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di burro + q.b.
- 250 g di mandorle pelate
- 200 g di zucchero
- 1 limone, preferibilmente biologico la scorza senza la parte bianca
- 150 g di farina di mais tipo fioretto
- 250 g di farina tipo 00
- 2 tuorli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1843.7 kJ / 440.7 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 46.4 g
- Tłuszcz
- 25.6 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Meringata
4 godz. 30 min
Brutti ma buoni di Gavirate
1 godz. 55 min
Crostata strudel (di Erica Liverani)
1h 45 min
Rose del deserto
45 Min
Torta di pane
1h 20 min
Torta russa di Verona
2 Std.
Torta morbida con frutta secca e cioccolato
1 godz. 15 min
Crostata di frolla montata alle nocciole
1h 20 min
Brutti ma buoni
2 Std.
Torta di nocciole del Piemonte
1 godz. 15 min
Strudel di mele
1h 35min
Sbriciolata di mandorle, ricotta e amaretti
1 Std.