Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di burro + q.b.
- 250 g di mandorle pelate
- 200 g di zucchero
- 1 limone, preferibilmente biologico la scorza senza la parte bianca
- 150 g di farina di mais tipo fioretto
- 250 g di farina tipo 00
- 2 tuorli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1843.7 kJ / 440.7 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 46.4 g
- Tłuszcz
- 25.6 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spongata
25h 35min
Ciambella romagnola
1h
Rose del deserto
45 min
Brutti ma buoni
2h
Torta di rose
2h
Torta greca al cioccolato e mandorle
50min
Brutti ma buoni di Gavirate
1 Std. 55 Min
Sbriciolata di mandorle, ricotta e amaretti
1h
Torta friabile ai frutti di bosco
2h 55min
Torta Susanna
2 Std. 40 Min
Manzo all'olio con polentina bianca
3h
Sbriciolata agli amaretti e crema gianduia
45 min