Strüdel di mele

4.3 274 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
16 fette

Składniki

Impasto
  • 75 g di acqua fredda
  • 250 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 1 uovo
  • 40 g di burro morbido, a pezzi
  • 1 pizzico di sale
  • 1 cucchiaino di cannella in polvere
  • 1 cucchiaino di miele
Ripieno
  • 4 mele Renetta
  • 1 limone preferibilmente biologico, il succo e scorza
  • 30 g di Rum
  • 50 g di uvetta sultanina ammollta nel Rum per 15 minuti
  • 30 g di pinoli
  • 80 g di zucchero grezzo di canna
  • 1 cucchiaino di cannella in polvere
  • 50 g di pangrattato
  • 10 - 15 g di burro
  • 1 tuorlo d'uovo sbattuto
  • zucchero a velo q.b.

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 41 mg
Białko 3.2 g
Kalorie 723.7 kJ / 173 kcal
Tłuszcz 5 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Węglowodany 29.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...