Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di cioccolato al latte a pezzi
- 120 g di mandorle pelate
- 120 g di farina tipo 00 + q.b.
- 200 g di zucchero
- 180 g di albumi (6 circa)
- 120 g di burro fuso + q.b.
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1473 kJ / 352 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta di cioccolato e patate
1h 30min
Plumcake al caffè
45min
Ciambella con farina di polenta
50min
Torta di rose al gianduia
4 Std. 10 Min
Plumcake ricotta, caffè e cioccolato
1h 30min
Torta solo albumi
40min
Torta greca al cioccolato e mandorle
50min
Torta soffice alla ricotta e al cioccolato
55min
Torta di albumi al cioccolato
50min
Torta ricotta e cioccolato
55min
Crostata morbida al cioccolato
2u. 40min
Torta tenerina
1h 10min