Cheesecake al cioccolato

Cheesecake al cioccolato

4.3 152 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 9 godz. 30 min
12 fette

Składniki

Base della cheesecake
  • 300 g di biscotti al cioccolato
  • 130 g di burro a pezzi
Crema al cioccolato
  • 500 g di formaggio fresco spalmabile
  • 200 g cioccolato fondente a pezzi
  • 200 g di latte
  • 50 g zucchero
  • 10 g di fogli di gelatina ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzati (circa 3 fogli)
Terminare la preparazione
  • frutta secca mista sgusciata tritata q.b.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fetta

Białko 7.6 g
Kalorie 1701.6 kJ / 406.5 kcal
Tłuszcz 22.9 g
Błonnik 0.9 g
Węglowodany 32.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...