Sbriciolata alla ricotta e cioccolato (senza glutine)

Sbriciolata alla ricotta e cioccolato (senza glutine)

4.5 107 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
8 porzioni

Składniki

  • 130 g di burro morbido a pezzi + q.b.
  • 150 g di farina di mais consentita da prontuario + q.b.
  • 150 g di farina di riso consentita da prontuario
  • 220 g zucchero
  • 1 uovo
  • 1 tuorlo
  • 1 stecca di vaniglia i semini
  • 1 pizzico di sale
  • 100 g di cioccolato fondente (50% di cacao) consentito da prontuario a pezzi
  • 500 g di ricotta fresca sgocciolata dal siero (vedere consigli)
  • 1 cucchiaio zucchero a velo (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 10.9 g
Kalorie 2390 kJ / 571 kcal
Tłuszcz 27.6 g
Błonnik 1.8 g
Węglowodany 69.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...