Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torta
- 200 g di zucchero
- 1 limone, la scorza (senza la parte bianca) a pezzi (2 cm)
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 1 pizzico di sale
- 150 g di burro morbido a pezzi
- 5 uova
- 200 g di farina tipo 00
- 100 g di fecola di patate
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Mousse alla crema gianduia
- 250 g di panna (min. 30% di grassi)
- 10 g di zucchero
- 1 cucchiaino di cacao in polvere
- 100 g di formaggio fresco spalmabile
- 80 g di crema gianduia
Terminare la preparazione
- latte q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1857 kJ / 44 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 44.8 g
- Tłuszcz
- 26.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 157.5 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 0 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Merendina alla crema gianduia
1h 30min
Torta allo yogurt
40min
Torta allo yogurt con cioccolato al latte
1h 10min
Ciambella al cioccolato e crema gianduia
1h
Torta crema e cioccolato
1 Std. 35 Min
Torta al cioccolato
1h
Torta chocolat
1h
Torta margherita
50min
Torta cremosa al limone
2 Std. 30 Min
Torta margherita leggera
2 Std. 30 Min
Torta semplice al cioccolato
50min
Torta paradiso
1h 10min