Torta paradiso con mousse alla crema gianduia

Torta paradiso con mousse alla crema gianduia

3.9 101 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 fette

Składniki

Torta
  • 200 g di zucchero
  • 1 limone la scorza (senza la parte bianca) a pezzi (2 cm)
  • 1 stecca di vaniglia i semini
  • 1 pizzico di sale
  • 150 g di burro morbido a pezzi
  • 5 uova
  • 200 g di farina tipo 00
  • 100 g di fecola di patate
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Mousse alla crema gianduia
  • 250 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 10 g di zucchero
  • 1 cucchiaino di cacao in polvere
  • 100 g di formaggio fresco spalmabile
  • 80 g di crema gianduia
Terminare la preparazione
  • latte q.b.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 0 mg
Białko 7 g
Kalorie 1857 kJ / 44 kcal
Tłuszcz 26.2 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 157.5 g
Węglowodany 44.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...