Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base della cheesecake
- 200 g di biscotti secchi
- 100 g di burro a pezzi
Crema
- 125 g di zucchero
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 10 g di gelatina in fogli, precedentemente ammollata in acqua fredda e strizzata
- 250 g di mascarpone
- 125 g di yogurt alla fragola
Gelatina alle fragole
- 500 g di fragole a fettine
- 30 g di zucchero
- 1 limone, il succo spremuto fresco
- 30 g di amido di mais (maizena)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1862 kJ / 445 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 40.9 g
- Tłuszcz
- 29.2 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse al pistacchio con crumble al cacao
2 Std.
Cheesecake cotta alle fragole
1 Std. 30 Min
Cheesecake cioccolato e salsa ai kiwi
7h 50min
Cheesecake ai due cioccolati e fragole
10h 45min
Cheesecake pistacchio e caffè
7 godz. 30 min
Cream tart
4u.
Cheesecake mascarpone e cioccolato
5h 30min
Cheesecake all'uva fragola
10 Std.
Cheesecake ai lamponi
3u. 20min
Cheesecake all'arancia
5 Std. 40 Min
Cheesecake al cioccolato
9 Std. 30 Min
Crostata classica alla frutta mista
1h 20min