Cheesecake allo yogurt e fragole

Cheesecake allo yogurt e fragole

4.1 88 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz. 40 min
10 porzioni

Składniki

Base della cheesecake
  • 200 g di biscotti secchi
  • 100 g di burro a pezzi
Crema
  • 125 g zucchero
  • 200 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 10 g di gelatina in fogli precedentemente ammollata in acqua fredda e strizzata
  • 250 g di mascarpone
  • 125 g di yogurt alla fragola
Gelatina alle fragole
  • 500 g di fragole a fettine
  • 30 g zucchero
  • 1 limone il succo spremuto fresco
  • 30 g di amido di mais (maizena)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 4.6 g
Kalorie 1862 kJ / 445 kcal
Tłuszcz 29.2 g
Błonnik 1.3 g
Węglowodany 40.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...