Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g plain flour
- 200 g quinoa, cooked (cooked weight, see tip)
- 1 tsp poppy seeds
- 3 tsp dried fennel seeds
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp sugar
- 50 g unsalted butter, diced
- 330 g milk
- 2 Tbsp sumac, for sprinkling
- 2 tsp coarse sea salt, for sprinkling
- 2 Tbsp vegetable oil, for drizzling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 449 kJ / 107 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Irish Stout and Walnut Bread
2 Std. 50 Min
Olive and fennel grissini
25h 30min
Black tahini
20 Min
Fennel and Caraway Rye Crackers with Houmous
1 Std. 30 Min
Chickpea Flatbread and Curried Vegetable Dip
50 分钟
Limoncello Tarts
3小时 15 分钟
Persian Flatbread with Herb and Walnut Dip
2h 35min
Garlic and Thyme Crackers
1 Std. 10 Min
Vegan Orange and Coconut Cake
2 godz. 40 min
Aquafaba Meringues
2小时 15 分钟
Macadamia and Lime Basil Pesto
25min
Sumac and Tahini Houmous
10 min