Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g plain flour
- 200 g quinoa, cooked (cooked weight, see tip)
- 1 tsp poppy seeds
- 3 tsp dried fennel seeds
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp sugar
- 50 g unsalted butter, diced
- 330 g milk
- 2 Tbsp sumac, for sprinkling
- 2 tsp coarse sea salt, for sprinkling
- 2 Tbsp vegetable oil, for drizzling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 449 kJ / 107 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sun-dried Tomato and Rosemary Breadsticks - Bastoncini di pane con pomodori secchi e rosmarino
3h 45min
Walnut Bread
2h 45 min
Apricot, Almond and Pistachio Biscotti
1 Std.
Chocolate, Raisin and Hazelnut Biscuits
35 Min
Buckwheat and Cacao Granola
2 godz. 35 min
Quick Squash, Rosemary and Parmesan Bread
1 Std.
Butternut Squash, Sage and Hazelnut Tart
1 Std. 10 Min
Pecan and Cranberry Rye Bread
3 Std.
Cranberry and Pistachio Cookie Gift Jar
20 Min
Slow-cooked Pineapple in Chilli Syrup with Toasted Coconut Streusel
3h 40min
Watercress and Oat Soup
35 Min
7 Seed Crackers
1h 40min