Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g plain flour
- 200 g quinoa, cooked (cooked weight, see tip)
- 1 tsp poppy seeds
- 3 tsp dried fennel seeds
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp sugar
- 50 g unsalted butter, diced
- 330 g milk
- 2 Tbsp sumac, for sprinkling
- 2 tsp coarse sea salt, for sprinkling
- 2 Tbsp vegetable oil, for drizzling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 449 kJ / 107 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crunchy Granola
2h
Express Pho Soup with Spiralized Daikon
Brak ocen
Almond Cauliflower Cream Soup with Herb Oil and Crispy Flatbread
45 min
Rustic Olive, Fig and Walnut Bread
2 godz. 15 min
Pea Gazpacho
4h 15min
Spelt Bread
1 godz. 45 min
Five-seed bread
1 Std. 50 Min
Spiced Pear Jam and Chorizo
1 godz. 35 min
Meatballs with Romesco Sauce
1h 40min
Sumac and Tahini Houmous
10min
Sun-Dried Tomato Tapenade
15min
Edamame and Spinach Dip
5min