
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g plain flour
- 200 g quinoa cooked (cooked weight, see tip)
- 1 tsp poppy seeds
- 3 tsp dried fennel seeds
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp sugar
- 50 g unsalted butter diced
- 330 g milk
- 2 Tbsp sumac for sprinkling
- 2 tsp coarse sea salt for sprinkling
- 2 Tbsp vegetable oil for drizzling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 107 kcal / 449 kJ
- Białko
- 3 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Sód
- 220 mg