Urządzenia i Akcesoria
Ricotta Gnudi with Sage Butter - Gnudi di ricotta con burro con salvia
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 20 godz. 45 min
6 portions
Składniki
Gnudi
-
ricotta cheese1000 g
-
vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm)Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)150 g
-
fine sea salt½ tsp
-
ground black pepper1 pinch
-
ground nutmeg freshly ground (see tip)1 tsp
-
fine semolina for dusting
Sage Butter
-
unsalted butter diced150 g
-
fresh sage leaves20
-
lemon finely grated zest only½
-
toasted pine nuts50 g
-
water for cooking gnudi
-
fine sea salt1 tsp
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
66 g
Kalorie
4477 kJ /
1077 kcal
Tłuszcz
80 g
Węglowodany
21.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gefilte Fish
1 godz. 10 min
Asparagus cream soup
30 min
Béarnaise Sauce
20 min
Greek Appetiser Tart
1 godz. 30 min
Duck, Apricot and Pine Nut Pastilla
50 min
Aubergine papeton with tomato coulis
2 godz.
Caramelised Fennel and Ricotta Tarts with Pecorino Crisps
3 godz.
Beurre Blanc
20 min
Bordelaise Sauce
55 min
Watermelon gazpacho with jalapeño oil
1 godz. 20 min
Béarnaise sauce
15 min
Emmental Gougères
50 min