Wersje kompatybilne
Ricotta Gnudi with Sage Butter - Gnudi di ricotta con burro con salvia
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnudi
- 1000 g ricotta cheese
- 150 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 1 tsp ground nutmeg, freshly ground (see tip)
- ½ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- fine semolina, for dusting
Sage Butter
- 150 g unsalted butter, diced
- 20 fresh sage leaves
- 50 g toasted pine nuts
- ½ lemon, finely grated zest only
- water, for cooking gnudi
- 1 tsp fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4477 kJ / 1077 kcal
- Białko
- 66 g
- Węglowodany
- 21.4 g
- Tłuszcz
- 80 g
Alternatywne przepisy
Chocolate Orange Mousse
2h 20min
Swiss Rösti (TM5)
Brak ocen
Jalapeño Cornbread with Maple Butter
50 min
Polenta Squares with Gorgonzola and Porcini - Quadrotti di polenta con Gorgonzola e porcini
50 min
Peruvian Ceviche
1h 15 min
Goat's cheese flans with yoghurt sauce and leeks
45 min
Gazpacho
1h 15 min
Asparagus and Hollandaise Tart
40 Min
Parsnip Blinis with Stilton, Walnuts and Honey
2h 20min
Salmon tartare
25min
Spinach and Ricotta Malfatti - Malfatti di spinaci e ricotta
45 min
Taramasalata
15min