Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g waxy potatoes (e.g. Charlotte, Jersey royal), whole or cut in wedges that fit in feeder
- 200 g water, plus extra to cover sliced potatoes
- 70 g Gruyère cheese, cut in pieces (2 cm)
- 2 garlic cloves
- 1 Tbsp fresh rosemary leaves
- 50 g olive oil
- 350 g plain flour, plus extra for dusting
- ½ tsp fine sea salt
- ½ - 1 tsp coarse salt flakes, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2273 kJ / 543 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 76 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 776 mg
Alternatywne przepisy
Focaccia
3 Std.
Gluten free Classic Polish "tort"
2h 25min
Grape, Brie and Rosemary Flatbread
2h 5min
Herb Butter Flatbreads
35min
Potato and Rosemary Flatbread (TM6)
1h
Basil Peach Sorbet
10 Min
Turkey roulade with pancetta and porcini sauce
50min
Celeriac with Chimichurri Dressing and Crispy Puff Pastry
45 Min
Pumpkin, Feta and Caramelised Onion Tart
1h 10min
Pistachio and White Chocolate Cookies
50min
Okonomiyaki
30min
Turkish Flatbreads
2h 10min