Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g waxy potatoes (e.g. Charlotte, Jersey royal), whole or cut in wedges that fit in feeder
- 200 g water, plus extra to cover sliced potatoes
- 70 g Gruyère cheese, cut in pieces (2 cm)
- 2 garlic cloves
- 1 Tbsp fresh rosemary leaves
- 50 g olive oil
- 350 g plain flour, plus extra for dusting
- ½ tsp fine sea salt
- ½ - 1 tsp coarse salt flakes, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2273 kJ / 543 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 76 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 776 mg
Alternatywne przepisy
Classic Polish 'tort'
2h 25min
Potato and Rosemary Flatbread (TM6)
1h
Tiramisu canelé (Lode Pies)
51hod. 35min
Quick Yoghurt Flatbreads with Smoked Salmon and Cream Cheese
25 min
Focaccia
3h
Apple Tart (TM6)
Brak ocen
Tomato, Spinach and Ricotta Quiche (TM6)
1 godz. 30 min
Egg salad in crispy Easter nests
1h
Greek Appetiser Tart
1 godz. 30 min
Pike Perch Fillets with Fresh Corn Polenta
1h 5min
Bacon and Sweetcorn Quiche
1h 40min
Orange Caramel Choux Puffs
1 godz. 20 min