Risotto primavera allo speck

Risotto primavera allo speck

4.5 30 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porzioni

Składniki

  • di Parmigiano Reggiano, a pezzi
    50 g
Verdure
  • di acqua
    1000 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di fave fresche
    100 g
  • di fagiolini verdi freschi puliti
    150 g
Risotto
  • di cipolla a pezzi
    60 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
    320 g
  • di speck Alto Adige IGP a cubetti (1 cm)
    80 g
  • di vino bianco secco
    50 g
  • di acqua
    700 g
  • di sale
    1 cucchiaino
    1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale, fatto in casa
  • di burro
    30 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 521 kcal / 2180 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 67 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...