Mousse al caffè con granella di nocciola

Mousse al caffè con granella di nocciola

3.5 11 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

  • 20 g di nocciole sgusciate
  • 50 g di latte
  • 40 g di zucchero
  • 2 cucchiai di caffè solubile
  • 5 g di gelatina in fogli precedentemente ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzati
  • 250 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 100 g di mascarpone

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 3 g
Kalorie 1134 kJ / 271 kcal
Tłuszcz 24.8 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...