Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di zucchero
-
50
g di zucchero vanigliato
lub 50 g di zucchero + 1 bustina di vanillina - 2 tuorli
- 200 g di burro morbido a pezzi
-
250
g di ricotta ben scolata dal siero
lub 250 g di Quark (formaggio cremoso) - 80 g di cacao amaro in polvere
Terminare la preparazione
- 100 g di zucchero
- 200 g di acqua
- ½ scorza di arancia, preferibilmente biologica
- 120 g di biscotti savoiardi morbidi
- 100 g di mandorle pelate dolci e tostate
- 2 chicchi di caffè
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2344 kJ / 560 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 37 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscotti alle mandorle con crema al burro
1h
Biscotti al burro
50 min
Glassa al burro
10 min
Torta del cardinale
3h 30min
Torta bara al cioccolato
2h 20min
Torta party-pops
2h 10min
Torta al cioccolato cotta a vapore con panna montata
1 Std. 10 Min
Torta alle mandorle glassata alla vaniglia
2 Std. 15 Min
Biscotti al cacao e cioccolato
1h 35 min
Torta chocolat
1h
Torta a strati mascarpone e lamponi
5 Std.
Biscottini di vetro
45 min