Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
辣味蒸茄子
- 300 克 茄子
- 30 克 油
- 6 瓣 蒜头
- 200 克 新鲜二荆条 ,去蒂切段
- 2 汤匙 醋 ,依个人口味调整
- 4 汤匙 麻油 ,依个人口味调整
- 1 小撮 盐 ,依个人口味调整
- 2 汤匙 生抽 ,依个人口味调整
剁椒豆豉蒸鲫鱼
- 1 条 鲫鱼 (约500克)
- 3 瓣 蒜头
- 90 克 剁椒
- 50 克 豆瓣酱
- 90 克 油
酸萝卜老鸭汤
- 30 克 泡姜 ,切片
- 50 克 泡椒
- 100 克 泡萝卜 ,提前在水里浸泡3小时后,切块
- 2 片 姜
- 20 克 油
- 700 克 鸭 ,选择老鸭,切大块,汆水洗净
- 20 克 料酒
- 1000 克 水
- 5 克 香菜 ,切末
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 5013.3 kJ / 1197.5 kcal
- Białko
- 59.9 g
- Węglowodany
- 47.3 g
- Tłuszcz
- 90.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.2 g
- Błonnik
- 24.2 g
- Sód
- 1941.5 mg