Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 filetes de emperador sin piel, en tiras de 1x10 cm (aprox. 500 g)
- 60 g de aceite de oliva
- 1 sobre de condimento mexicano para fajitas y tacos
- 1 pellizco de sal
- 2 pellizcos de pimienta molida
- 2 dientes de ajo
- 200 g de pimiento rojo en tiras de 1x10 cm
- 200 g de pimiento verde en tiras de 1x10 cm
- 150 g de cebolla en juliana
- 8 tortillas de trigo
- 100 g de queso rallado
- 120 g de crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1590.4 kJ / 380.5 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 21.2 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rosada al vapor con almejas y salsa de verduras
25min
Lubina a la sal con patatas
30 min
Gratén de lubina, brócoli y lactonesa
35min
Trucha al vapor con crema de brócoli
40 min
Lubina con pisto en salsa de puerro
50min
Ventresca de bonito confitada con vinagreta de lentejas
30 min
Pescadilla con langostinos en salsa
30 min
Emperador en piperrada
30 min
Merluza con espinacas, gambas y salsa de piquillos
40 min
Huevos en cazuela con pavo y verduras
25min
Merluza rellena con ajada de gambas
40 min
Filete de atún con champiñones en salsa de lambrusco para dos
20 min