Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 430 g de agua
- 15 g de levadura prensada fresca
- 10 g de miel
- 510 g de harina de fuerza (y algo más para trabajar la masa)
- 1 cucharadita de sal
- polenta para espolvorear
- aceite de girasol para engrasar
- 1 cucharadita de bicarbonato
- 2 cucharadas de semillas de sésamo
- 2 cucharadas de semillas de amapola
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 2128 kJ / 509 kcal
- Białko
- 15.2 g
- Węglowodany
- 94.3 g
- Tłuszcz
- 7.9 g
- Błonnik
- 5.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan de yogur (larga fermentación)
16 godz. 10 min
Pan pide turco (Pide ekmek) - Turquía
3 Std. 40 Min
Panes pita
1 Std. 50 Min
Pan integral con harina multicereales
3h 50min
Pan rápido a la plancha
25min
Panes indios rellenos de coliflor (Parathas de coliflor)
1h 5min
Pan especiado libanés (Mankoush) - Líbano
3 Std. 20 Min
Panecillos con semillas de amapola
2 Std. 40 Min
Pan naan con hummus (HESTAN CUE)
1h 40min
Pan indio
45 min
Naan indio
1h 40min
Pan trenzado judío (Challah) - Israel
2h