![Pan persa (Naan barbari) - Irán Pan persa (Naan barbari) - Irán](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A121A809-5CAB-4199-86CE-CB58DD7C0368/Derivates/a84b3b1c-23f4-4488-bca6-71721b379e18.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 430 g de agua
- 15 g de levadura prensada fresca
- 10 g de miel
- 510 g de harina de fuerza (y algo más para trabajar la masa)
- 1 cucharadita de sal
- polenta para espolvorear
- aceite de girasol para engrasar
- 1 cucharadita de bicarbonato
- 2 cucharadas de semillas de sésamo
- 2 cucharadas de semillas de amapola
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 2128 kJ / 509 kcal
- Białko
- 15.2 g
- Węglowodany
- 94.3 g
- Tłuszcz
- 7.9 g
- Błonnik
- 5.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza al estilo napolitana (Come, reza, ama)
50min
Naan indio
1hod. 40min
Panes pita
1h 50min
Pan trenzado judío (Challah) - Israel
2小时
Pan naan con hummus (HESTAN CUE)
1hod. 40min
Pan rápido a la plancha
25min
Panecillos rellenos de setas - China
2小时
Blinis
1h 30min
Pan indio
45 分钟
Panes indios rellenos de coliflor (Parathas de coliflor)
1h 5min
Dal de tomates y lentejas (Dhaba dhal)
35min
Pan de aceitunas con masa madre
17h 45min