Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Streusel
- 200 g de harina de repostería
- 100 g de mantequilla fría, en trozos
- 150 g de azúcar
- 1 cucharada de canela molida
- 40 g de agua
Bizcocho
- 225 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
- 350 g de azúcar
- 10 g de vainilla líquida
- 4 huevos
- 240 g de yogur natural
- 370 g de harina de repostería
- 10 g de levadura química en polvo
- 1 pellizco de sal
- 1 ½ cucharaditas de canela molida
- 1 cucharadita de cardamomo molido
- Wartości odżywcze
- na 1 raciones
- Kalorie
- 1786 kJ / 426 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 60.1 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.2 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 86.1 mg
Alternatywne przepisy
Tarta de fruta fresca
2h 30min
Bundt cake de nata y cítricos
1 Std. 25 Min
Bundt cake de especias
2h
Magdalenas de leche condensada
30min
Bundt cake de zanahoria y nueces
1h 30min
Cake de arándanos y lavanda
2 godz. 45 min
Bizcocho al caramelo
3 Std.
Bundt cake de calabaza
1h 30min
Cobbler de caqui, pera y chocolate
45min
Bizcocho de leche condensada
1h
Bizcocho de plátano con costra crocante
1h
Bizcocho de manzana y canela
1h 15min