Bizcocho de sémola con miel y almendras

Bizcocho de sémola con miel y almendras

3.6 7 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 raciones

Składniki

Bizcocho
  • 230 g de almendras enteras con piel
  • 250 g de mantequilla en trozos (y algo más para engrasar)
  • 300 g de sémola de trigo
  • 1 cucharadita de levadura química en polvo
  • 1 pellizco de sal
  • 4 huevos L (63-73 g)
  • 1 cucharadita de extracto natural de almendra
  • 1 cucharadita de vainilla líquida
Sirope y terminación
  • 140 g de azúcar
  • 150 g de agua
  • 175 g de miel
  • 25 g de mantequilla
  • 1 ½ cucharaditas de agua de azahar (opcjonalnie)
  • 50 g almendra laminada tostada

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 532 kcal / 2226 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 35 g
Węglowodany 42 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...