Bizcocho de sémola con miel y almendras

Bizcocho de sémola con miel y almendras

3.6 7 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 raciones

Składniki

Bizcocho
  • de almendras enteras con piel
    230 g
  • de mantequilla en trozos (y algo más para engrasar)
    250 g
  • de sémola de trigo
    300 g
  • de levadura química en polvo
    1 cucharadita
  • de sal
    1 pellizco
  • huevos L (63-73 g)
    4
  • de extracto natural de almendra
    1 cucharadita
  • de vainilla líquida
    1 cucharadita
Sirope y terminación
  • de azúcar
    140 g
  • de agua
    150 g
  • de miel
    175 g
  • de mantequilla
    25 g
  • de agua de azahar (opcjonalnie)
    1 ½ cucharaditas
  • almendra laminada tostada
    50 g

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 532 kcal / 2226 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 35 g
Węglowodany 42 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...