Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho
- 230 g de almendras enteras con piel
- 250 g de mantequilla en trozos (y algo más para engrasar)
- 300 g de sémola de trigo
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
- 1 pellizco de sal
- 4 huevos L (63-73 g)
- 1 cucharadita de extracto natural de almendra
- 1 cucharadita de vainilla líquida
Sirope y terminación
- 140 g de azúcar
- 150 g de agua
- 175 g de miel
- 25 g de mantequilla
- 1 ½ cucharaditas de agua de azahar (opcjonalnie)
- 50 g almendra laminada tostada
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2226 kJ / 532 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Natillas con sémola
20 min
Bizcochitos de vainilla con mermelada
1h
Pasteles de pistacho y coco
1h
Mierensinas
1h 10min
Cake de manzana y especias
1 Std. 15 Min
Blondie con almendras y frutos rojos
30 min
Bizcocho colibrí
1h
Bizcocho de calabacín
1h 30min
Magdalenas de polenta con hojas de salvia
30 min
Bizcocho de ciruelas pasas (sin azúcar)
1h 40min
Bizcocho esponjoso de miel
1 godz. 45 min
Bizcocho de zanahoria y almendra
1 Std. 20 Min