Bizcocho invertido con ciruelas rojas

Bizcocho invertido con ciruelas rojas

4.2 19 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
12 raciones

Składniki

  • 50 g de mantequilla a temperatura ambiente (para untar el molde)
  • 370 g de azúcar
  • 1000 g de ciruelas rojas con piel (cortadas por la mitad, sin hueso)
  • 400 g de harina de repostería
  • 3 sobres de gaseosa en polvo
  • 1 tira de piel de limón
  • 3 huevos grandes o 4 medianos
  • 250 g de leche
  • 250 g de aceite de girasol

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 534 kcal / 2233 kJ
Białko 6.54 g
Tłuszcz 27.24 g
Węglowodany 65.73 g
Błonnik 3.08 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...