Bizcocho invertido con ciruelas rojas

Bizcocho invertido con ciruelas rojas

4.2 19 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
12 raciones

Składniki

  • de mantequilla a temperatura ambiente (para untar el molde)
    50 g
  • de azúcar
    370 g
  • de ciruelas rojas con piel (cortadas por la mitad, sin hueso)
    1000 g
  • de harina de repostería
    400 g
  • de gaseosa en polvo
    3 sobres
  • tira de piel de limón
    1
  • huevos grandes o 4 medianos
    3
  • de leche
    250 g
  • de aceite de girasol
    250 g

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 534 kcal / 2233 kJ
Białko 6.54 g
Tłuszcz 27.24 g
Węglowodany 65.73 g
Błonnik 3.08 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...