![Bizcocho invertido con ciruelas rojas Bizcocho invertido con ciruelas rojas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/AFBF7EA8-10A3-4BDA-BA5A-4928C490EE3A/Derivates/8B8FA77F-8C5C-4418-954B-F71658A52834.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de mantequilla a temperatura ambiente (para untar el molde)
- 370 g de azúcar
- 1000 g de ciruelas rojas con piel (cortadas por la mitad, sin hueso)
- 400 g de harina de repostería
- 3 sobres de gaseosa en polvo
- 1 tira de piel de limón
- 3 huevos grandes o 4 medianos
- 250 g de leche
- 250 g de aceite de girasol
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2233 kJ / 534 kcal
- Białko
- 6.54 g
- Węglowodany
- 65.73 g
- Tłuszcz
- 27.24 g
- Błonnik
- 3.08 g
Alternatywne przepisy
Tarta de cerezas
2ч.
Tarta de ciruelas
1 godz.
Tarta de ciruelas
1 Std. 5 Min
Medias lunas de vainilla y avellanas
2h 15min
Tarta de lima con streusel
2 godz. 50 min
Bizcocho húmedo de mandarina y coco
1h 40min
Pastel crujiente de manzana
1h 15min
Pastel francés con fresas (millasson)
1 godz. 10 min
Bizcocho con mermelada de cerezas (sin huevo)
4h 30min
Bizcocho de coco
45 min
Coquitos
50 мин.
Tarta de manzana y pera
50 мин.